fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 
Povodom sumiranja rezultata ljetnje turističke sezone, smanjenja biznis barijera i analize tekućih izazova sa kojima se susreću privatna preduzeća u barskoj opštini, juče je organizovan sastanak između predstavnika Opštine Bar, Udruženja privrednika Bara i Turističke organizacije Bar. Sastanku su prisustvali predsjednik Opštine Bar, predstavnici Udruženja privrednika Bara, Turističke organizacije Bar, Sekretarijata za privredu, Sekretarijata za finansije, Poreske uprave, Sekretijata za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine, Službe komunalne policije i Komunalnog preduzeća.
 
IMG 8c0cc4e11e8ddd6edbc5c7ea2639e667 V
 
Na početku, predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, je istakao da je ovaj sastanak nastavak uspješne saradnje lokalne uprave i Udruženja privrednika i izrazio zadovoljstvo što ustaljena praksa održavanja ovakvih susretaa kao rezultat ima donošenje zaključaka kojima se prevazilaze problemi sa kojima se susreću kako privrednici, tako i lokalna uprava. Predstavio je niz aktivnosti koje je Opština Bar sprovela u prethodnom periodu, a koje se odnose na održavanje komunalne higijene u gradu, regulisanje parking prostora u Starom Baru, suzbijanje vanpijačne prodaje, uvođenje TX tablica, uvođenje evidencije taksi prevoznika itd. Imajući u vidu da je broj neleganih izdavalaca privatnog smještaja iz godine u godinu sve veći, Opština Bar je formirala radnu grupu koja će raditi na rješavanju ove problematike.
 
IMG b1f2636cde87f3a1a7035e474e9c55b8 V
 
Predsjednik Raičević je najavio početak sprovođenja projekta obilježavanja horizontalne, vertikalne i turističke signalizacije, a završenu turističku sezonu je ocijenio uspješnom.
Direktor TO Bar, Emil Kukalj, je predstavio rezultate ankete rađene po metodologiji „TOMAS“ istraživanja Instituta za turizam iz Hrvatske. Rezultati ankete su pokazali da je najveći broj gostiju odsjeo u privatnom smještaju (81,6%), a značajno manji broj odsjeo je u hotelima i malim hotelima (11,9%). Gosti su uglavnom dolazili u Bar zbog pasivnog odmora i opuštanja (76%), a od aktivnosti u destinaciji se izdvajaju plivanje i kupanje (99,4%), odlasci u restorane (94,5%), posjećivanje lokalnih manifestacija (78,2%) i dr. Primjetno je i da se značajan broj turista u destinaciji bavi planinarenjem (16,8%), avanturističkim sportovima (16,7%), biciklizmom (16,5%) i dr. Rezultati ankete su pokazali da se naši turisti o Baru najviše informišu na internetu, da uglavnom koriste automobil kao prevozno sredstvo za dolazak, da će najveći broj njih preporučiti Bar kao destinaciju za odmor svojim rođacima i prijateljima, kao i da će ponovo doći.
       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31