do

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta

Sinoć je na šetalištu kralja Nikole u Baru održan posljednji koncert ovogodišnjeg “Ljeta sa zvijezdama”. Za dobru atmosferu ovog puta su bili zaduženi “George&Friends” i Mirza Selimović koji su uprkos povremenoj kiši opravdali očekivanja i publiku zabavljali do kasno u noć.

„George&Friends“ su veoma brzo podigli  atmosferu u publici serijom pop rok hitova, dok je Mirza Selimović izveo svoje najpoznatije pjesme kao što su “Ne dolazi u snove”, “Boliš me”, “Hiljadu ruža”, “Imaš me”, “Avet” kao i pjesme svojih kolega. Mirza je bio učesnik brojnih festivala i takmičenja gdje je pokazao vanserijski talenat.

Tokom predthodna dva mjeseca koncerti na šetalištu kralja Nikole okupili su ogroman broj posjetilaca svih generacija. Repertoar je i ovog ljeta bio raznolik i na njemu su se našli zvuci za svačiji ukus. Izvođači manifestacije „Ljeto sa zvijezdama“ 2019. godine bili su: Party bus, Prti Bee Gee, Rudolf, Električni orgazam, Beauty and the Beasts, Dženan Lončarević, Padrino band, Tropico band, AkademiA, Nataša Bekvalac, Andrea Demirović, Ana Kokić, grupa Grimm, Rundek&ekipa, Katapult, Jelena Rozga, George&friends i Mirza Selimović.

Sinoć je bio posljednji koncert u okviru manifestacije “Ljeto sa zvijezdama” ali ne i poslednji koji će se održati na barskoj rivijeri. Već sljedeće subote u Sutomoru će biti održana tradicionalna manifestacija “Spičansko veče” na kojoj će osim prezentacije tradicionalnih proizvoda biti organizovan i bogat kulturno-zabavni program, a zvijezda večeri će biti poznati rok sastav “Van Gogh”.