fbpx

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

30.12.2019. - 01.01.2020.

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

Trg Vladimira i Kosare

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

30.12.2019. - 01.01.2020.

Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Trg Vladimira i Kosare

Opština Bar i Turistička organizacija Bar i ove godine najavljuju dobar provod tokom novogodišnjih praznika. Trg Vladimira i Kosare će opet biti mjesto dobrog raspoloženja i kvalitetne zabave za sve generacije. Domaćini su se potrudili da pripreme kvalitetan i raznovrstan program, a u fokusu ostaju i dalje veliki koncerti. 
Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Obavještavamo vas da će Bar i ove godine, posjetiti brodovi na kružnim putovanjima u sezoni 2019. Dostavljamo vam raspored dolazaka kruzera u naš grad.

Termini dolazaka:

 

Raspored dolazaka kruzera u Bar
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Konferenciju za medije povodom prezentacije programa 11. Ljeta sa zvijezdama, iz turističke organizacije bar iskoristili su da podsjete na aktivnosti odrađene u prvoj polovini ove godine.

Direktorica TOB-a Neda Ivanović saopštila je da je pored brojnih promocija turističke ponude barske opštine na sajmovima na inostranom tržištu organizovane studijske posjete grupa novinara i turoperatora iz: Francuske, Bahreina, Kine, Ukrajine, Litvanije, Estonije, Letonije, Austrije i Srbije.

U saradnji sa NTO, LTO i turističkom privredom, Bar je predstavljen na sajmovima u Utrehtu, Beču, Štutgartu, Tel Avivu, Minhenu, Beogradu, Herningu, Berlinu, Moskvi, Štokholmu, Kijevu, Napulju, Pekingu i Sankt Peterburgu i sa LTO u: Tirani, Pragu, Budimpešti i Skoplju. U okviru promocije u Regionu krajem maja 2017. godine TOB je održala promocije turističke ponude u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i Banja Luci.

U cilju bolje informisanosti turista, prijave gostiju i naplate boravišne takse, u toku sezone otvoreno je 12 Turističko informativnih biroa u: Čanju, Sutomoru (3), Šušanju, na autobuskoj stanici u Baru, Starom Baru, Dobroj Vodi, Utjehi i Ostrosu, a na Topolici i u Virpazaru rade tokom cijele godine. Tokom juna su počeli sa radom TIB u: Čanju, Sutomoru, Šušanju, Starom Baru i Dobroj Vodi, a od 01. Jula TIB u Ostrosu, na Utjehi, autobuskoj stanici u Baru i još dva biroa u Sutomoru

TO Bar je izradila dio reklamno propagandnog materijala za promotivne svrhe za potrebe promocije, nastupa na sajmovima, distribucije materijala u TIB.

Turistička organizacija Bar realizovala je izgradnju panoramske rute "Između dvije čarobne obale", sa sedam vidikovaca-odmorišta u atraktivnom zaleđu barske opštine, čija je promocija bila 18. maja 2017. godine. Vidikovci su izgrađeni u: Godinju, Donjim Murićima, Livarima, Štegvašu, Tuđemilima, Sutormanu i Limljanima.
Na panoramskoj ruti TO Bar je uradila i kompletnu turističku signalizaciju i info table na kojima su označena kulturna dobra i atrakcije koje se nalaze na ovom prostoru.

Iovog ljeta TOB organizuje nagradnu igru „Otkrijte nam skriveno i nepoznato blago“, koja je prošle godine privukla veliku pažnju građana Bara. I

„Igra se organizovana u cilju sakupljanja što više podataka o turističkim atraktivnostima nedovoljno poznatih široj javnosti. Takođe, želja organizatora je da kod građana podigne svijest o mogućnostima valorizacije turističkih potencijala Bara, tj. Crne Gore“, rekla je Ivanović..

Turistička organizacija Bar po 15. put organizuje i tradicionalnu akciju „Za još ljepši grad“ - izbor najljepše terase, balkona, vrta, bašte i parka u kategoriji fizičkih i pravnih lica.

Ivanović je naglasila da dosadašnji statistički podaci o posjeti truista barskoj opštini ukazuju da je pred nama rekordna sezona.

Ukupan broj registrovanih turista na dan 30.06.2017. je 9 670, što je 5 % više nego lani u isto vrijeme. Stranih turista je bilo 9 016 ili 2 % više nego lani. Domaćih gostiju je 654, što je 94 % više nego lani. U hotelima je 2 615, što je 11 % više nego lani, u odmaralištima je 732, što je 19 % više, a u privatnom smještaju je 6 323 gostiju, što je 2% više nego lani.

Prema zvaničnim podacima MONSTAT-a, barsku opštinu je za 5 mjeseci 2017. godine, u hotelima i drugom kolektivnom smještaju posjetilo 10 683 turista, što je 14,22 % više nego u istom periodu 2016. godine, koji su ostvarili 33 807 noćenja, što je 45,06 % više nego u istom periodu 2016. godine.

“Na osnovu pokazatelja porasta broja gostiju u predsezoni i interesovanja od strane turoperatora, turističkih agencija i individualaca na sajmovima, putem interneta i u direktnoj komunikaciji očekujemo da će se nastaviti pozitivan trend i u glavnoj turističkoj sezoni”, naglasila je Ivanović..

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31