fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta

COVID

informacije

COVID

Ocjena korisnika:  5 / 5

Zvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivna
 

Bar (Mediabiro) – U Starom Baru sinoć je održana manifestacija „Noć umjetničkih radionica“ a u okviru manifestacije “Barski đir” koja se održava od 26. jula do 22. Avgusta.

Manifestacija je bila otvorenog tipa, a djeca i omladina su se oprobali u slikanju, vajanju, glumi.

Noć umjetničkih radionica 21

Prema riječima direktora turističke organizacije Bar Emila Kukalja, kroz „Noć umjetničkih radionica“ željeli su da turistima i sugrađanima predstave Bar na nešto drugačiji način.

Noć umjetničkih radionica 23

„Prije svega, ovdje su radionice slikarstva, vajarstva, grnčarije pa i glume. Zaista je lijepa atmosfera u Starom gradu, a osim ove lokacije manifestacija se održava ispred dvorca kralja Nikole, ali i u svim našim turističkim mjestima počevši od Čanja, Sutomora, Šušnja, Bara ali isto tako Utjehe, Dobre vode, Virpazara“, rekao je Kukalj.

Noć umjetničkih radionica 24

Kako je dodao, organizovali su brojne manifestacije kao što su akvabik na plaži, večernje i jutarnje joge, umjetničke radionice („Atelje kod česme“), izložbe starovremenih automobila, vožnje djece vozićem Ćirom, organizacija lutkarskih predstava, radionice sa brojnim umjetnicima sa teritorije Bara i Crne Gore, nagradni kviz na plažama, bazar lokalnih proizvoda, nastupi lokalnih muzičara, nastupi KUD-ova, zabavni sadržaji za djecu i dr.

Noć umjetničkih radionica 25

„Barski đir je manifestacija koja zaista obihvata cijelu teritoriju naše opštine, izuzetno je posjećena, svaki dan imamo veliko interesovanje kako od sugrađana tako i od turista i često pitaju za dodatne informacije“, ističe on. Kukalj je u okviru „Barskog đira“ najavio i održavanje manifestacije „Fešte od ribe“, a radiće i pješačku turu „Noći punog mjeseca“.

Kazao je da je ideja TO da se napravi mainifestacija koja će trajati duži vremenski period, naravno uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

Umjetnica Vesna Vujošević Labović rekla je da joj je veliko zadovoljstvo što učestvuje u ovogodišnjoj manifestaciji u organizaciji TO Bar.

„Ideja je bila da se nas nekoliko umjetnika okupi i ponudi umjetničke radionice za djecu i mlade. Vrlo često se desi da dođu i roditelji pa se i oni spontano priključe“, kaže ona i dodaje da je ova manifestacija zamišljena da oživi destinaciju i svima pruži slobodan pristup svakoj radionici.

U ovom vremenskom periodu, ističe, svi zaintersovani mogu probati sve što ih zanima i to je jako dragocjeno.

Slikanje je sinoć vodio slikar Dado Ćetković, radionicu mozaika je vodio Petar Vujošević, grnčariju Neda Popović, a Milena Vukoslavović grafiku.

Manifestacija „Barski đir“ nastaviće se i narednih dana, sve do 22. avgusta, a turisti i građani Bara imaće priliku da uživaju u bogatom programu koji je organizvala Turistička organiacija Bara.

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31