fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta

COVID

informacije

COVID

Ocjena korisnika:  1 / 5

Zvijezda aktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Bar (Mediabiro) - TO Bar organizovala je danas B2B sastanak turističkih agencija iz BiH i turističke privrede Bara.

Prisutnima su se obratili pomoćnik direktora NTO Crne Gore Aleksandra Maksimović, kao i direktor TO Bar Emil Kukalj.

Kukalj je rekao da je TO Bar u saradnji sa partnerima, turističkom agencijom Allegra, hotel rizortom “Ruža vjetrova” i ostalim partnerima realizovala studijsku posjetu turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine.

“Njih je ovdje oko 15 značajnih agencija sa ovog emitivnog tržišta. Isplanirali smo da posjete cijeli Bar, našu jezersku i jadransku obalu. Osim toga biće u prilici da se upoznaju sa brojnim smještajnim kapacitetima u svakom od ovih turističkih mjesta. Danas smo za njih organizovali posebnu “b2b” radionicu gdje su imali priliku da se sretnu sa turističkim poslenicima opštine Bar u ovom predivnom ambijentu hotel rizorta “Ruža vjetrova”. Vjerujemo da će uspostaviti poslovnu saradnju i da će prije svega svoje klijente, turiste iz BiH koji su veoma važni za barsku rivijeru pokušati da dovedu i ove godine, a nadam se svakako i za naredno ljeto”, rekao je Kukalj.

IMG 2758

Aleksandra Maksimović rekla je da je posjeta turističkih agenata iz BiH na početku ove turističke sezone značajna za crnogorski turizam.

“Imajući u vidu očekivanja da će se turisti ove godine odlučivati za bliže destinacije za odmor, a u tom smislu tržište regiona je prirodno usmjereno ka Crnoj Gori. I prije korone tržište regiona je bilo prioritetno emitivno tržište za Crnu Goru sa kojeg se ostvaruje oko 30 odsto ukupnog turističkog prometa, a največi udio upravo imaju Srbija i BiH”, rekla je ona.

Da je Crna Gora omiljena za posjetioce regiona, naglašava Maksimović, govori i podatak da je tokom 2019. Crnu Goru posjetilo oko 200 000 turista iz BiH koji su ostvarili oko million i 185 hiljada noćenja što iz pozicionira na treće mjesto kada je u pitanju ukupni turistički promet ostvaren od inostranih gostiju.

“Mi očekujemo da će se taj trend ostvariti i ove godine posebno uzimajući u obzir činjenicu da građanima iz BiH za ulazak u Crnu goru nije neophodna neka dodatna dokumentacija kao što je PCR test i potvrda o vakcinaciji već isključivo putna isprava i dobra volja”, kazala je Maksimović, .

Kazala je da će dolasku doprinijeti i najavljena avio linija na relaciji Banja Luka -Tivat od 27. Juna.

20210610 155921

Dijana Mehičić, predstavnik TA “Dar prirode” iz BiH kazala je da je zadovoljna što će na ovoj infoturi mnogo toga vidjeti jer je za mnoge njene kolege iz BiH barska rivijera nepoznata.

“Bar se otvara, za mene je veliko iznenađenje jer dugo radim u turizmu, i svake godine vidim koliko Crna Gora napreduje. Bar je uvijek bio poznat kao lučki grad i uvijek se izbjegavao, međutim dolazi do promjene i topla preporuka našim gostima da dođu. Poslovne partnere iz Crne Gore pitamo za sve informacije, šta je to sve dostupno u ponudi”, rekla je ona.

20210610 155900

Adin Čišić, iz turističke agencije “Sol Azur”, rekao je da će svakako ponijeti lijepe utiske iz Bara.“Poslaćemo lijepu poruku našim putnicima iz cijele BiH. Nadam se da će ih se što više odlučiti za crnogorsko primorje”, rekao je on. Naglasio je da su cijene u Baru pristupačne, možda i najpristupačnije na crnogorskom primorju.

20210610 160000 1

Među agencijama bilo je predstavnika sa cijele teritorije BiH kao što su: “MG Travel”, “Ski Fun”, “Sebastijan”, “Travel Time”, “Almy”, “Lambada”, “M97 Tours”, “Vip Travels”, “Stours”, “As Travel” i dr.

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31