fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Bar, jun 2020 - Turistička organizacija Bar i hotel „Stara Čaršija Resort & Spa“, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, ugostili su u Baru predstavnike renomiranih medija, kao i turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine.

 

Novinari „BHT1“ „FACE TV“  i radija „Sarajevo“ , magazina „Gracija“, kao i portala „Klik“, „SA“ i „Exclusiva“ boravili su u našem najvećem primorskom gradu 18. i 19. juna i sa sobom ponijeli odlične utiske. Prirodne ljepote, bogato kulturno-istorijsko nasljeđe, gastro ponuda, kao i sve popularnije adrenalinsko uživanje u barskom zaleđu oduševili su i predstavnike turističkih agencija „Relax tours”, “Castanea”, “M97”, “Sirius” i “Viptravels”.

 

Obilazak “grada maslina” je počeo, naravno, posjetom maslinjaku, i to najvećem - „Džidžarin“, gdje su gosti degustirali čuveno barsko maslinovo ulje, a predsjednik Udruženja maslinara Bar Ćazim Alković im je otkrio tajnu recepturu ovog proizvoda.

Prošetali su i Starim Barom, a istorijske znamenitosti našeg najznačajnijeg arheološkog nalazišta su ih veoma zainteresovale. U pratnji vodiča, posjetili su Citadelu, amam, akvadukt, sat kulu, ostatke crkvi iz različitih epoha, kao i ostatke manastirskog kompleksa sv. Nikole. Prijatno iznenađeni ljepotom „crnogorske Pompeje“, novinari i predstavnici turističkih agencija su se složili da ovaj grad zaslužuje mnogo veću pažnju kako turista, tako i medija.

Danas je predviđena posjeta NP Skadarsko jezero koja će započeti u Centru za posjetioce na Vranjini, a nastaviće se krstarenjem najvećim jezerom Balkana, što uvijek predstavlja nezaboravan događaj. Vjerujemo da će prirodne i kulturne znamenitosti Skadarskog jezera, poput posmatranja rijetkih ptica, slikovite flore, rustičnih ribarskih naselja, starih mostova i mlinova ostaviti snažan utisak na goste iz Bosne i Hercegovine. Obilazak parka će biti zaokružen posjetom jednoj od lokalnih vinarija, gdje će gosti imati priliku da uživaju u ukusu domaće kuhinje i crmničkog vina.

Za kraj – pješčana Sutomorska plaža, toplo more i ugodno Sunce upotpuniće posjetu gradu „na dvije čarobne obale“. Prilikom posjete biće organizovan i B2B sastanak sa predstavnicima turističkih agencija iz Bara.

Predstavnici medija i turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine će u Crnoj Gori biti do 21. juna, a TO Bar se pobrinula za kompletnu organizaciju posjete na teritoriji barske opštine. Podijeljen im je propagandni materijal, a Kulturni centar Bar i NP „Skadarsko jezero“ su obezbijedili besplatne ulaznice.

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28