fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Turistička ponuda Bara se predstavlja na 41 sajmu turizma u Sarajevu, u saradnji sa Nacionalnom turistickom organizacijom Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama Ulcinja, Budve, Tivta i Herceg Novog. Tema ovogodišnjeg sajma turizma je “outdoor i avanturistički turizam”, što je bila odlična prilika da se predstavi ponuda kanjoninga koja je nedavno počela da se razvija i promoviše.

Na sajmu je takođe predstavljena i ponuda koja se odnosi na pasivni odmor ali i na pješačenje, biciklizam, vožnju kajaka, posmatranje ptica, sportski ribolov, ronjenje i dr. Promovisane su i tradicionalne manifestacije koje će se održati u narednom periodu: Koštanijada, Maslinijada i Festival vina i ukljeve, a svoje smještajne kapacitete kao i novogodišnji program na štandu je predstavio i Kalamper hotel & SPA.
Sajam se održava u periodu od 23. do 25. oktobra i na njemu se predstavilo 70 izlagaca iz oblasti turizma i ugostiteljstva. Imajući u vidu da najveći broj turista iz BiH posjeti Bar tokom ljetnje turističke sezone posjetioce su najviše zanimale cijene smještaja u privatnom i hotelskom smještaju.
Turisti iz Bosne i Hercegovine u Baru su naši vjerni gosti koji uglavnom odsjedaju u privatnom smještaju (75%). Najveći broj njih je visokoobrazovan (44,7%), dok je značajan i procenat onih sa diplomom srednje škole (38%). U Bar dolaze sa članovima porodice (39%), partnerom (35.5%) ili sa prijateljima i poznanicima (19.4%). Kao prevozno sredstvo za dolazak dominantno koriste sopstveni automobil (68.6%), a skoro svaki treći gost iz BiH dođe autobusom (27,5%).Genralno su zadovoljni sa turističkom ponudom, vjerovatno će preporučiti Bar kao destinaciju za odmor rođacima i prijateljima, a najveći broj njih će se vratiti ponovo na ljetovanje. Kada je u pitanju potrošnja ukupno su po osobi po putovanju u Baru trošili 312 eura.

 

 

 

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31