fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 
 
Turistička organizacija Bar je nastavila tradiciju obilježavanja Svjetskog dana turizma, koji je ustanovila Svjetska turistička organizacija (UNWTO). Svjetski dan turizma se ove godine obilježio pod geslom : „Turizam i poslovi – Bolja budućnost za sve“ pa je u skladu sa temom u hotelu „Princess“ u Baru organizovana cjelodnevna konferencija na  kojoj je centralni događaj bila stručna panel diskusija „Radna snaga u turizmu – izazovi i mogućnosti“.
Na početku konferencije prisutne je pozdravila potpredsjednica Opštine Bar, Tanja Spičanović koja je naglasila da je turizam jedan od glavnih pokretača ekonomskog razvoja u Baru i da je obilježavanje Svjetskog dana turzma lijepa tradicija koju treba nastaviti i u budućnosti.
 
IMG 4040
 
Nakon Spičanović prisutnima se obratio direktor TO Bar, Emil Kukalj koji je predstavio rezultate istraživanja o stavovima i potrošnji turista (ankete) u Baru tokom ljeta 2019.
Naveo je da se od ove godine anketa turista sprovodi po ugledu na poznata TOMAS istraživanja Instituta za turizam Hrvatske sa ciljem dobijanja pouzdanih informacija o
stavovima i potrošnji turista u Baru odnosno dobijanja kvantitativnih i kvalitativnih sociodemografskih podataka o gostima, karakteristikama putovanja i boravka u Baru,
troškovima za vrijeme boravka u destinaciji i stavovima o turističkoj ponudi destinacije i zemlje.
 
 
IMG 3870
 Centralni dio konferencije je bila panel diskusija na kojoj su govorili prof. dr Rade Ratković, dekan Fakulteta za biznis i turizam – Budva, prof. dr Veselin Orlandić, direktor Zavoda za zapošljavanje – Bar, Irina Tomić, osnivač kompanije True Consulting iz Zagreba i mr Elvir Kalamperović, vlasnik kompanije „Kalamper“ iz Bara, dok je moderator bio prof. dr Ilija Moric, profesor na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo – Kotor. Nakon panela organizovana je i diskusija sa ciljem informisanja kao i dobijanja sugestija od turističke privrede o planiranim aktivnostima TO Bar u 2020 godini.
Na konferenciji su bili prisutni predstavnici Opštine Bar, Ministarstva održivog razvoja i turzma, LTO-a, turističke privrede, hotelijera, restoratera, turističkih agencija, privatnog smještaja, medija i dr.
Osim navedenog TO Bar je podržala i organizaciju izleta za učenike srednje ekonomsko-ugostiteljske škole koji su se ovog puta upoznali sa turističkim potencijalima sela Godinja, Virpazara i tvrđave Besac.
Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. septembra organizacijom prigodnih manifestacija u čitavom svijetu, a navedeni datum je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. usvojen njen Statut. Svjetski dan turizma obilježava se kako bi se prije svega podigla svijest o značaju turizma i njegovom efektima, kako ekonomskim, tako i sociološkim, kulturnim, političkim i drugim.
       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar