fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Interreg ADRION

EMOUNDERGROUNDS

EMOUNDERGROUNDS

Interreg-IPA CBC

Wrecks4All

Wrecks4All

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Turistička ponuda Bara se predstavlja na sajmovima turizma u Beogradu, Minhenu i Pragu u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Ministarstvom održivog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

Nastup na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu tradicionalno predstavlja jednu od najznačajnijih izložbi na kojoj ponudu grada Bara predstavljamo u saradnji sa našom privredom, a na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Imajući u vidu da je emitivno tržište Srbije veoma važno ove godine je pripremljena kvalitetna prezentacija sa posebnim naglaskom na kulturnu i gastronomsku ponudu. Na sajmu je na oduševljenje posjetilaca, ali i drugih izlagača nastupilo KUD „Jedinstvo“ iz Bara, a osim uživanja u nastupu posjetioci sajma su imali priliku i da se fotografišu u crnogorskoj narodnoj nošnji. Tradicionalnu barsku kuhinju su na sajmu predstavile „Žene Bara velikog srca“ koje su za ovu priliku pripremile jela iz svih krajeva Opštine Bar. Gosti, posjetioci sajma, a među njima i novinari su imali priliku da probaju bamije, dolmu, raštan, krap, ukljevu, razne poslastice, ali i da degustiraju daleko poznata crmička vina i rakiju. Za potpun ugođaj na prezentaciji pobrinuo se barski „Duo Classico“ koji su za ovu priliku pripremili poseban repertoar. Tokom nastupa podijeljen je promotivni materijal kao i organizovana nagradna igra koja je svakog dana privlačila značajnu pažnju posjetilaca. Tokom sajma dat je velik broj intervjua, a organzovano je i gostovanje u emisiji „Šarenica“ na RTS-u, koja je jedna od najgledanijih u regionu.

Ove godine na štandu su prisutni i brojni predstavnici barske turističke privrede među kojima su: hotel Montenegro, hotel Babović, hotel Sato, hotel Lovćen, hotel Kalamper & Spa, hotel Korali, hotel Porto Sole, Adria Harmony, apartmani Lara i turistička agencija Riva Travel. Na sajmu se tradicionalno predstavlja i turistička agencija Allegra koja ima sopstveni štand.

Osim u Beogradu turistička ponuda Bara se predstavlja i na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma - 28. sajmu turizma "Holiday World", koji se održava u Pragu od 21. do 24. februara, gdje je nosilac promocije Turistička organizacija Opštine Budva. Na sajmu su ponudu predstavile i turističke organizacije Ulcinja, Kotora, Tivta, Podgorice kao i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore. Iz Bara su na sajmu bili prisutni i predstavnici turističke agencije Klik Tour & Ivanko Travel, Deus apartmana i hotela Sea Fort i Porto Sole. Tokom sajma je održan sastanak sa predstavnicima Privredne komore Češke (ČSOK) i Jugočeške turističke kancelarije, na kojem je bilo riječi o uspostavljanju saradnje između Crne Gore i Jugočeške regije na polju turizma, a drugog dana sajma, 22. februara, održan je susret sa medijima, među kojima su bili: Czech Travel Press, The European Weekly - New Europe, Thoma, Karavela, Yacht, časopis Brevnovan, World Travel Media Guild i drugi.

Cjelokupan događaj i promociju naše destinacije, kako na štandu, tako i na bini sajma, uveličala je mlada crnogorska solistkinja Dušanka Belada, koja je izvodila obrade crnogorskih izvornih pjesama.

Nastup na sajmu „F.R.E.E.“ u Minhenu je bio fokusiran na predstavljanje ponude za ljubitelje aktivnog odmora, a tokom nastupa posjetioci su imali priliku da se na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore informišu o mogućnostima za planinarenje, biciklizam i drugim outdoor aktivnostima, avanturističkim ponudama kao i kampovanju u Crnoj Gori. Ovaj sajam je okupio oko 1300 izlagača, a na sajmu su svoju ponudu predstavile i turističke organizacije Tivta, Ulcinja, Podgorice, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, HG Budvanska rivijera, Montenegro Stars Hotel Group, hotel Verde, turističke agencije 3E travel, Anitra i Rams.

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28