a

MANIFESTACIJE

“INTERNACIONALNI TV FESTIVAL” - Održava se počev od 1995. godine i predstavlja smotru televizijskih ostvarenja i autorskih kreacija iz cijelog svijeta.

“BARSKI LJETOPIS” - Održava se počev od 1988. godine od 01. jul - 30. avgust, multimedijalni festival raznovrsnog sadržaja pozorišne predstave, likovne izložbe, književne večeri, koncerti.

PLIVAČKI MARATON - Održava se počev od 1988. godine u avgustu - sportska manifestacija koja predviđa plivački maraton na relaciji Sutomore (hotel “Sozina”) - Bar (hotel “Topolica”) u dužini od 5 km.

“PORT CUP” - Održava se od 1992. godi­ne u avgustu - međunarodni odbojkaški turnir za žene.

“SUSRETI POD STAROM MASLINOM” - Tradicionalna manifestacija, koja se održava počev od 1987. godine u novembru mjesecu, a posvećena je dječjem stvara-laštvu. Djeca se predstavljaju literalnim i likovnim radovima na temu “Maslina, mir, prijateljstvo’’.

“LJETO SA ZVJEZDAMA” - Tokom jula i avgusta Turistička organizacija Bar organizuje muzičke koncerte sa izvođačima iz Crne Gore i bivših YU republika.Koncerti se održavaju na šetalištu Kralja Nikole u Baru.
“FESTIVAL VINA I UKLJEVE” - Organizuje se krajem godine, u okviru manifestacije Dani Skadarskog jezera. To su zabavne manifestacije različitog karaktera, sve u čast Skadarskog jezera, njegove ribe i dobrog vina sa okolnih crmničkih brda. Festival vina i ukljeve

“MASLINIJADA” - Održava se početkom decembra u Starom Baru. Predstavlja smotru čuvenih proizvoda sa ovoga područja: maslina, maslinovog ulja i agruma upotpunjenu izložbom narodnih nošnji i kulturno zabavnim programom.

Maslinijada
“BAR GUITAR FEST ” -Zimska škola gitare čiji je cilj okupljanje najboljih mladih gitarista i profesora iz zemlje i okruženja. Održava se u januaru u Baru. Gitarijada
“DANI MRKOJEVIĆA” - Manifestacija koja se održava poslednje nedelje jula u Pečuricama. Uz bogat kulturno zabavni program brojni gosti se mogu upoznati sa bogatom baštinom i tradicijom ovog kraja.
“DANI EKOLOGIJE, TURIZMA I KULTURE” - u Murićima održava se u julu, a predstavlja svojevrsnu promociju turizma na skadarskom jezeru. Murici

MOTORIJADA U SUTOMORU - Održava se tokom prve polovine maja i septembra, okuplja motoriste iz zemlje i sa prostora bivše SFRJ

INTERNACIONALNI ATLETSKI MITING - Tradicionalna sportska manifestacija koja se održava Prvog maja na sportskim terenima Madžarica u Baru.

“DANI ZAGRAĐA” - manifestacija zabavnog karaktera koja se održava tokom jula i avgusta u naselju Zagrađe i upotpunjava turističku ponudu Sutomora Zagrađe
“SUSRETI POLJOPRIVREDNIKA, VINOGRADARA, VOĆARA I PČELARA” - manifestacija koja uz prigodan kulturno-zabavni program, promoviše poljoprivredne proizvode iz regije Skadarskog jezera. Održava se u Virpazaru početkom septembra. Virpazar

“CRMNIČKE SPORTSKE IGRE” - manifestacija takmičarskog karaktera u nekoliko sportskih disciplina. Održava se u Virpazaru, svakog vikenda, od polovine jula do polovine avgusta.

Turistička organizacija Bar © 2006 / webmasterc