fbpx

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

30.12.2019. - 01.01.2020.

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

Trg Vladimira i Kosare

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

30.12.2019. - 01.01.2020.

Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Trg Vladimira i Kosare

Opština Bar i Turistička organizacija Bar i ove godine najavljuju dobar provod tokom novogodišnjih praznika. Trg Vladimira i Kosare će opet biti mjesto dobrog raspoloženja i kvalitetne zabave za sve generacije. Domaćini su se potrudili da pripreme kvalitetan i raznovrstan program, a u fokusu ostaju i dalje veliki koncerti. 
Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Obavještavamo vas da će Bar i ove godine, posjetiti brodovi na kružnim putovanjima u sezoni 2019. Dostavljamo vam raspored dolazaka kruzera u naš grad.

Termini dolazaka:

 

Raspored dolazaka kruzera u Bar
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

 

Turistička organizacija Bar je juče u hotelu „Princess“ u Baru održala prezentaciju povodom početka rada na projektu izrade „Strategije razvoja turizma Bara od 2021. do 2026. godine“.

Na početku prezentacije prisutnima se obratio predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević koji je istakao da će Strategija razvoja turizma identifikovati izazove pred kojima se nalazi Opština Bar i predložiti konkretne aktivnosti i orjentisane smjernice strateškog razvoja turizma, sa ciljem unapređenja konkurentnosti destinacije, kvaliteta turističkog proizvoda i doživljaja gostiju u destinaciji, te sistema upravljanja turizmom Opštine Bar. Nakon Raičevića prisutnima se obratio direktor TO Bar, Emil Kukalj koji je prisutne upoznao sa načinom na koji će se ovaj projekat realizovati, postupkom izrade metodologije, ciljevima i mjerama. Istakao je da od Instituta za turizam Hrvatske imaju visoka očekivanja kada je u pitanju izrada Strategije i da je pred stručnim timom obiman posao u kojem će imati podršku svih zainteresovanih strana.

TO Bar je među prvim lokalnim turističkim organizacijama u Crnoj Gori koja je prepoznala značaj strateškog planiranja u turizmu i ambiciozno pokrenula ovaj projekat kako bi se upravljanje i marketing destinacije sprovodili na organizovan i adekvatan način.

Direktor Instituta za turizam Hrvatske, dr Damir Krešić je prisutne upoznao sa istorijatom ove ustanove koja ima veliku tradiciju i iskustvo iz oblasti strateškog planiranja, ali i istraživanja iz oblasti turizma. Gospodin Krešić je naveo da je Institut nedavno proslavio 60 godinu postojanja, a da je jedan od prvih strateških projekata na kojima su radili je bio projekat „Južni Jadran“ koji je Vlada tadašnje SFR Jugoslavije 1967. godine povjerila upravo Institutu za turizam Hrvatske, a obuhvatao je i crnogorsko primorje. Taj plan je i danas značajan jer je i tada predvidio brojne aktivnosti na zaštiti životne sredine ali i kulturnih dobara. Nakon gospodina Krešića prisutnima se obratio i vođa projekta dr Ivo Kunst koji je detaljno predstavio način izrade Strategije i odgovarao na pitanja prisutne publike.

 

Na prezentaciji je prisustvovalo više od 120 učesnika među kojima su bili predstavnici Opštine Bar, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, LTO gradova, JP Morskog Dobra, hotela, turističkih agencija, restorana, privatnog smještaja, medija, članova upravljačkih tijela TO Bar, planinarskih i ronilačkih klubova, udruženja vinara, maslinara, medara, proizvođača suvenira, akademske zajednice, lokalnih javnih preduzeća, ali i Port of Adria, Luka Bar, Barska plovidba, Lučka kapetanija, Uprava pomorske sigurnosti, mjesne zajednice, političkih partija i drugih.

 

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30