fbpx

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

30.12.2019. - 01.01.2020.

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

Trg Vladimira i Kosare

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

30.12.2019. - 01.01.2020.

Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Trg Vladimira i Kosare

Opština Bar i Turistička organizacija Bar i ove godine najavljuju dobar provod tokom novogodišnjih praznika. Trg Vladimira i Kosare će opet biti mjesto dobrog raspoloženja i kvalitetne zabave za sve generacije. Domaćini su se potrudili da pripreme kvalitetan i raznovrstan program, a u fokusu ostaju i dalje veliki koncerti. 
Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Obavještavamo vas da će Bar i ove godine, posjetiti brodovi na kružnim putovanjima u sezoni 2019. Dostavljamo vam raspored dolazaka kruzera u naš grad.

Termini dolazaka:

 

Raspored dolazaka kruzera u Bar
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 
Danas je u hotelu Princess održana radionica na temu “Kako pripremiti ponudu za njemačkog turoperatora”.
Cilj radionice je prije svega bila dodatna edukacija turističkih poslenika grada Bara kako bi se pripremili za privlačenje turista sa njemačkog govornog područja.  Predavač na radionici je bio gospodin  Wolfram Goslich, predsjednik udruženja “Busconncept.de” koje broji preko 1500 turoperatora. Gospodin Goslich se već 25 godina bavi ovim poslom i ima veliko iskustvo kada je u pitanju edukacija i trening turističkih poslenika. Klijenti su mu bili turističke organizacije, ali isto tako i turoperatori specijalizovani za autobuska putovanja kojima je bio konsultant na kreiranju programa i strategija za ova tržišta.
 
IMG 5047
 
Na radionici je bilo riječi o sljedećim temama:  upoznavanje sa trenutnim stanjem na tržištu turoperatora njemačkog govornog područja, predstavljeni su trenutni i budući trendovi, struktura tržišta i marketing mogućnosti, šta je sve tuoperateru potrebno prilikom dolaska u Crnu Goru, kako koncipirati program putovanja, kada ga treba ponuditi, kako ubijediti turoperatore da dodju u destinaciju, kako uspostaviti dobru strategiju distribucije, kako se ponašati prema “buyerima” (kupcima), šta se očekuje od domaćina, šta znači usluga za svakog od partnera itd.
Edukativna radionica je organizovana za predstavnike hotelijera i turističkih agencija medju kojima su bili predstavnici hotela: Kalamper, Princess, Pelikan, Trend Korala, Sea Fort, Nautilus, Porto Sole, Pharos, Sato, Akapulco, Adria, Adria Harmony, Stara Čaršija, i predstavnici turističkih agencija: Next travel, Direct booker Bar, Aveturs, Allegra, Barska plovidba i Riva Travel. 
 
IMG 5051
 
Gospodin Goslich je bio u prilici da po dolasku u Crnu Goru posjeti Virpazar gdje je upoznat sa ponudom aktivnog odmora kao i kulturno – istorijskim sadržajem.  Posjetio je Besac i selo Godinje, a organizovana je i posjeta vinskom podrumu i degustacija crmničkog vina. Tokom posjete obišao je i Stari Bar i Staru maslinu, dvorac kralja Nikole, turistička mjesta i pojedine hotele. Organizovan je i susret sa predstavnikom udruženja maslinara i planinarskog kluba “Rumija”. Obilazak je organozovan kako bi se prije svega gospodin Goslich upoznao sa destinacijom i kako bi na pravi način koncipirao predavanje na radionici. Tokom posjete obavio je razgovor sa brojnim menadžerima hotela, o njihovom poslovanju, ciljnim grupama, smještajnim kapacitetima, uslugama koje pružaju i mogućnostima saradnje. 
Edukativna, interaktivna i kreativna radionica je bila primjer, praktičnog učenja kroz otvorenu i aktivnu komunikaciju svih učesnika i nastavak je aktivnosti TO Bar na unapređenju znanja i vještina u turizmu.
 
       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31