fbpx

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

30.12.2019. - 01.01.2020.

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

Trg Vladimira i Kosare

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

30.12.2019. - 01.01.2020.

Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Trg Vladimira i Kosare

Opština Bar i Turistička organizacija Bar i ove godine najavljuju dobar provod tokom novogodišnjih praznika. Trg Vladimira i Kosare će opet biti mjesto dobrog raspoloženja i kvalitetne zabave za sve generacije. Domaćini su se potrudili da pripreme kvalitetan i raznovrstan program, a u fokusu ostaju i dalje veliki koncerti. 
Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Obavještavamo vas da će Bar i ove godine, posjetiti brodovi na kružnim putovanjima u sezoni 2019. Dostavljamo vam raspored dolazaka kruzera u naš grad.

Termini dolazaka:

 

Raspored dolazaka kruzera u Bar

Ocjena korisnika:  5 / 5

Zvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivna
 

 

Juče je prvi put u Virpazaru održan „Festival grožđa“ koji je za cilj imao promociju Crmnice kao turističke i poljoprivredne regije, ali i da označi početak berbe grožđa u ovom kraju.

Berba grožđa je simbolično počela u vinogradu porodice Klisić u Limljanima, a do tamo zvanice su stigle turističkim vozićem „Sutorman“ koji je takođe prvi put prošao ovom trasom, na oduševljenje prisutnih ali i mještana koji su ga dočekivali sa zdravicama.

Posjetioci festivala u Virpazaru su ovog puta na brojnim štandovima imali priliku da se upoznaju sa najkvalitetnijim vinima iz Crmnice, ali i nekim drugim proizvodima koji se prave od grožđa. NVO „Žene Bara velikog srca“ su se potrudile da i ovom prilikom predstave gastronomsku ponudu sa akcentom na specijalitete od grožđa, pa zato i ne čudi što je njihov štand bio među najposjećenijim. Organizator, TO Bar je za sve posjetioce obezbijedio i besplatnu degustaciju nadaleko poznate sorte grožđa „Vranac“, a jedna od atrakcija ovog festivala je bilo i tradicionalno „gaženje grožđa“ na zadovoljstvo svih prisutnih.

Prvi „Festival grožđa“ je otvorio Damir Davidović, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma koji je iskazao zadovoljstvo što su Crmnica i Virpazar dobili jednu novu manifestaciju koja na pravi način predstavlja tradiciju ovog podneblja. Direktor TO Bar, Emil Kukalj je u ime organizatora pozdravio sve prisutne i izrazio nadu da će ovaj festival postati tradicija.

Festival je obilježio i bogat kulturno zabavni program koji je otvorio kamerni hor „Antivari Musica“ iz Bara nakon kojih je nastupila takođe poznata barska etno grupa „Zora“. Zvijezda manifestacije je bio popularni pjevač narodne muzike Marinko Rokvić koji je ovom prilikom napravio lijepu atmosferu u Virpazaru.

Na ovom festivalu prisustvovale su brojne zvanice među kojima su bili predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Opštine Bar, Nacionalnih Parkova Crne Gore, ambasada kao i brojni mediji.

Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija Bar pod pokroviteljstvom Opštine Bar, a u saradnji sa MZ Crmnica, udruženjima, vinarima i vinogradarima.

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31