fbpx

do

Bar

dio ljeta

Bar

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

Turistička organizacija Bar

Antifašistička mapa

2017

Turistička organizacija Bar će uskoro na svom sajtu objaviti interaktivnu antifašističku mapu, do tada koristite mapu u pdf formatu kojoj možete pristupiti na linku.

{phocadownload view=file|id=3|text=Antifašistička mapa|target=b}

Antifašistička mapa

TO Bar

Panoramska ruta

između dvije čarobne obale

Panoramska ruta
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 
Turistička organizacija Bar je juče i danas ugostila dvije studijske grupe novinara. Iz Franuske su to bili predstavnici: Le Temps dꞌun Voyage, GEO.fr, MagꞌCentre, La Quotidienne i Inftravel.fr, a iz Izraela: Ynet website, Passport media group, Yedioth aharonot, Mako, Walla website, Israel Hayom,  dok su bili prisutni i menadžeri operation Israir airlaines & tourism, kao i potpredsjednik marketinga i prodaje Israir airplaines & tourism. Mediji su tokom ove studijske posjete obišli: Stari Bar, Staru maslinu i  NP Skadarsko jezero. 
Francuskim i medijima iz Izraela, u pratnji vodiča su predstavljene kulturno-istorijske znamenitosti u Starom Baru: akvadukt, sat kula, ostaci brojnih crkava iz različitih epoha, ostaci manastirskog komleksa sv. Nikole, glavna kapija, Citadela kao i amam. 
3 (1).jpg
Osim brojih kulturno-istorijskih znamenitosti, Francuski mediji su bili u prilici da se upoznaju i sa gastronomskom ponudom ovog područja, pa im je restoran „Kaldrma“ iz Starog Bara predstavio proces kuvanja turske kafe. Na njihov zahtjev odrađen je i interviju sa vlasnikom istoimenog restorana, gdje su se detaljnije upoznali sa životom koji se odvijao u starobarskoj čaršiji. 
Pored Starog Bara, obišli su i Staru maslinu na Mirovici i tradicionalno obišli tri kruga oko nje  za zdravlje, sreću i ljubav.
1.jpg
Tokom posjete u Virpazaru, obišli su Centar za posjetioce  gdje su im predstavljene prirodna i kulturna bogatstva Skadarskog jezera, kao i mogućnosti upražnjavanja aktivnog odmora u Nacionalnom parku, s akcentom na pješačke, biciklističke i vinske staze. Upriličeno je i krstarenje Skadarskim jezerom, koje je na goste ostavio poseban utisak.
 
IMG_1471-03-06-19-08-35.JPG
 
IMG_1474-03-06-19-08-54.JPG
 
IMG_1473-03-06-19-08-54.JPG
 
Kulturni centar je obezbijedio besplatne ulaznice, dok se Turistička organizacija Opštine Bar pobrinula za kompletnu organizaciju posjete na teritoriji barske opštine i podijelila im propagandni materijal.
 
       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31