fbpx

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

30.12.2019. - 01.01.2020.

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

Trg Vladimira i Kosare

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

30.12.2019. - 01.01.2020.

Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Trg Vladimira i Kosare

Opština Bar i Turistička organizacija Bar i ove godine najavljuju dobar provod tokom novogodišnjih praznika. Trg Vladimira i Kosare će opet biti mjesto dobrog raspoloženja i kvalitetne zabave za sve generacije. Domaćini su se potrudili da pripreme kvalitetan i raznovrstan program, a u fokusu ostaju i dalje veliki koncerti. 
Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Obavještavamo vas da će Bar i ove godine, posjetiti brodovi na kružnim putovanjima u sezoni 2019. Dostavljamo vam raspored dolazaka kruzera u naš grad.

Termini dolazaka:

 

Raspored dolazaka kruzera u Bar
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 

Turistička ponuda Bara se i ove godine predstavlja na jednoj od najznačajnijih berzi turizma World Travel Market (WTM), koja se održava od 5. do 7. novembra u Londonu. Kao i prethodnih godina ponuda grada Bara se prezentuje na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore koji je ove godine inoviran i privukao je značajnu pažnju posjetilaca berze.

Na sajmu koji je isključivo poslovnog karaktera je predstavljena kompletna turistička ponuda Bara, kako morska tako i naša jezerska obala koja je posebno interesantna turistima sa područja Velike Britanije prije svega sa aspekta seoskog turizma. Štand Crne Gore je posjetio i Ambasador Crne Gore u Ujedinjenom Kraljevstvu Borislav Banović sa saradnicma. Zainteresovanoj javnosti je podijeljen promotivni materijal, a date su i korisne informacije o destinaciji.

Ova najznačajnija svjetska turistička berza okupila je oko 5.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i preko 2000 predstavnika medija. Učešće na ovoj berzi je značajno, kako zbog prezentacije ponude na ovom emitivnom tržištu, tako i zbog činjenice da je ovo jedan od najznačajnijih sajmova turizma, te stoga pruža mogućnost za uspostavljanje saradnje sa ključnim partnerima u turizmu.

Značajan broj Britanaca godišnje putuje u inostranstvo, a relativno visok prihod po glavi stanovnika uz jaku valutu ih čini jednim od najvećih potrošača u međunarodnim putovanjima. Prognoze su da će u 2020. godini ostvariti 80 miliona putovanja i da će uglavnom putovati u evropske zemlje, naročito mediteranske, što otvara mogućnost da uz već dobru avio povezanost sa Crnom Gorom ostvarimo pozitivne trendove kada su u pitanju dolasci i noćenja sa ovog tržišta.

Direktor Turističke organizacije Bar, Emil Kukalj je prvog dana sajma bio učesnik panel diskusije „Data for Destination Marketing: Can't see the forest for the trees?“ u organizaciji Međunarodnog udruženja za aviosaobraćaj (IATA). Tokom diskusije je bilo riječi o izazovima savremenih destinacija da privuku pažnju modernih turista u uslovima velike konkurencije na međunarodnom tržištu. Direktor Kukalj je kazao da rješenje vidi prije svega u korišćenju dostupnih istraživanja i podataka, ali takođe i pravilnoj interpretaciji tih podataka donosiocima turističkih politika i odluka. Krajnji cilj je donošenje dobrih odluka i realizacija efikasnih marketing akcija kako bi imali uspješne marketing kampanje. Moderator panel diskusije je bio Harsha Krishnan, vođa sektora za turizam i putovanja u IATA-i, a ostali panelisti su bili Juliana Torres Nieto, predstavnik ProColumbia-e (Državna organizacija Kolumbije za promociju investicija, izvoza i turizma) i Nick Brook-Sykes, direktor Marketing Mančestera (Turistička organizacija Mančestera).
IATA je međunarodno udruženje avioprevoznika. Sjedište ove veoma važne međunarodne regulatorne organizacije je u Montrealu, prisutna je u 148 zemalja, a osnovni zadatak im je da štite interese aviokompanija, pojednostavljuju brojne procedure i na taj način smanjuju troškove aviosaobraćaja.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu su predstavili i HG Budvanska rivijera, JP Morsko dobro, Aerodromi Crne Gore, M:tel, Montenegro Stars Hotel Group, Montenegro Airlines, Turistička organizacija Podgorice, Turistička organizacija Budva, Turistička organizacija Tivat, Turistička organizacija Kotor, Centre Ville Hotel& Experinices , Beppler & Jacobson Montenegro, Regent Porto Montenegro, The Chedi Lustica Bay, Montenegro Adventures DMC, Adria DMC, Talas Montenegro DMC, i Allure Palazzi Kotor Bay.

       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31