fbpx

Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

30.12.2019. - 01.01.2020.

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

Trg Vladimira i Kosare

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

30.12.2019. - 01.01.2020.

Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Trg Vladimira i Kosare

Opština Bar i Turistička organizacija Bar i ove godine najavljuju dobar provod tokom novogodišnjih praznika. Trg Vladimira i Kosare će opet biti mjesto dobrog raspoloženja i kvalitetne zabave za sve generacije. Domaćini su se potrudili da pripreme kvalitetan i raznovrstan program, a u fokusu ostaju i dalje veliki koncerti. 
Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Obavještavamo vas da će Bar i ove godine, posjetiti brodovi na kružnim putovanjima u sezoni 2019. Dostavljamo vam raspored dolazaka kruzera u naš grad.

Termini dolazaka:

 

Raspored dolazaka kruzera u Bar

Ocjena korisnika:  5 / 5

Zvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivnaZvijezda aktivna
 

Turistička organizacija opštine Bar je u saradnji sa kompanijom “Port of Adria i Klasterom turizma i kreativne industrije Bar, organizovala svečani doček kruzera “Horizon” španske kompanije Pullmantur, koji je prvi put uplovio u Bar. Kruzer je doveo 1.352 putnika, većinom sa španskog govornog područja, sa 612 članova posade.

Uz tradicionalan doček koji smo priredili, svi gosti sa kruzera mogli su da uživaju u crnogorskim specijalitetima: domaćim priganicama, siru, medu, crmničkom vinu i rakiji. Za sve goste FA “Rumija” je izveo prigodan program, koji je naišao na veliko oduševljenje svih turista, a jedan dio im se pridružio da zajedno odigra crnogorsko kolo.
Na šetalištu, u blizini “Nultog kilometra“ bio je postavljen i info pult Turističke organizacije Bar na kojem su turisti mogli dobiti informacije, mape grada kao i propagandni materijal naše opštine. Ono što je interersantno jeste da su turisti sa kruzera bili dobro pripremljeni i tražili su konkretne informacije o posjeti najznačajnijim kulturno istoriskim spomenicima ali i da probaju tradicionalne crnogorske i barske specijalitete.
U budućem periodu ćemo podržati dolazak kruzera, sve sa ciljem da našu opštinu predstavimo što većem broju turista kako bi se upoznali sa bogatom ponudom našeg grada. Raduje nas što sve veći broj turista sa kruzera želi da posjeti područje Skadarskog jezera, da krstari jezerom, posjeti crmničke podrume vina i uživa u netaknutoj prirodi.
Na brodu je organizovana i svečana razmjena plaketa od strane predstavnika agenta broda Boka Adriatic Bijela, čijim posredstvom je i uplovio španski brod kao i predstavnika kompanije AD Port of Adria. Svečanoj ceremoniji je prisustvovao i dr. Zoran Srzentić, predsjednik Opštine Bar kao i predstavnici Turističke organizacije Bar.
Predsjednik opštine Bar je izrazio zadovoljstvo da je Bar i ove godine kruzing destinacija, a brod “Horizon” koji je u Baru po prvi put doveo oko 1300 putnika i preko 600 članova posade, znak je da će i ova sezona biti uspješna. Poželio je dobrodošlicu putnicima i članovima posade, sa željom da ponesu lijepe utiske iz našeg grada i da nam se ponovo vrate.
Sedat Kara, Izvšni direktor AD Port of Adria je naglasio da od kad je Global Ports Holding prisutan u Crnoj Gori, španski Pullmantur je šesta kruzing kompanija koja je prepoznala potencijal Bara kao nove kruzing destinacije. Iako je njihova primarna djelatnost vezana za pretovar tereta, veliko je zadovoljstvo kada se stvaraju i nove mogućnosti za privredni razvoj. Treću godinu za redom bilježe rast broja dolazaka kruzera, veći broj turista i veći broj kompanija koje svoje brodove šalju u Bar. Odlična saradnja sa Turističkom organizacijom i Opštinom, lokalnim proizvođačima i njihovim udruženjima doprinose da se Bar pozicionira visoko kao kruzing destinacija sa ciljem produžetka turističke sezone. Port o Adria je počela sa primjenom međunarodnog ISPS sertifikata koji se odnosi na međunarodne bezbjedonosne standarde.
Na šetalištu Kralja Nikole i ovog puta je organizovana lokalna ponuda tradicionalnih i autentičnih suvenira uz koordinaciju Olje Fatić predsjednice Klsatera turizma i kreativne industrije Bar.

IMG 3291
IMG 3290
IMG 3292
       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31