Turistička organizacija

Opštine Bar

Dobro došli

Opštine Bar

30.12.2019. - 01.01.2020.

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

Trg Vladimira i Kosare

Uplovimo zajedno u Novu 2020. godinu

30.12.2019. - 01.01.2020.

Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Trg Vladimira i Kosare

Opština Bar i Turistička organizacija Bar i ove godine najavljuju dobar provod tokom novogodišnjih praznika. Trg Vladimira i Kosare će opet biti mjesto dobrog raspoloženja i kvalitetne zabave za sve generacije. Domaćini su se potrudili da pripreme kvalitetan i raznovrstan program, a u fokusu ostaju i dalje veliki koncerti. 
Pozivamo Vas da zajedno uplovimo u još jednu Novu godinu!!

Obavještavamo vas da će Bar i ove godine, posjetiti brodovi na kružnim putovanjima u sezoni 2019. Dostavljamo vam raspored dolazaka kruzera u naš grad.

Termini dolazaka:

 

Raspored dolazaka kruzera u Bar
Zvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivnaZvijezda neaktivna
 
 
Turistička organizacija Bar je nastavila tradiciju obilježavanja Svjetskog dana turizma, koji je ustanovila Svjetska turistička organizacija (UNWTO). Svjetski dan turizma se ove godine obilježio pod geslom : „Turizam i poslovi – Bolja budućnost za sve“ pa je u skladu sa temom u hotelu „Princess“ u Baru organizovana cjelodnevna konferencija na  kojoj je centralni događaj bila stručna panel diskusija „Radna snaga u turizmu – izazovi i mogućnosti“.
Na početku konferencije prisutne je pozdravila potpredsjednica Opštine Bar, Tanja Spičanović koja je naglasila da je turizam jedan od glavnih pokretača ekonomskog razvoja u Baru i da je obilježavanje Svjetskog dana turzma lijepa tradicija koju treba nastaviti i u budućnosti.
 
IMG 4040
 
Nakon Spičanović prisutnima se obratio direktor TO Bar, Emil Kukalj koji je predstavio rezultate istraživanja o stavovima i potrošnji turista (ankete) u Baru tokom ljeta 2019.
Naveo je da se od ove godine anketa turista sprovodi po ugledu na poznata TOMAS istraživanja Instituta za turizam Hrvatske sa ciljem dobijanja pouzdanih informacija o
stavovima i potrošnji turista u Baru odnosno dobijanja kvantitativnih i kvalitativnih sociodemografskih podataka o gostima, karakteristikama putovanja i boravka u Baru,
troškovima za vrijeme boravka u destinaciji i stavovima o turističkoj ponudi destinacije i zemlje.
 
 
IMG 3870
 Centralni dio konferencije je bila panel diskusija na kojoj su govorili prof. dr Rade Ratković, dekan Fakulteta za biznis i turizam – Budva, prof. dr Veselin Orlandić, direktor Zavoda za zapošljavanje – Bar, Irina Tomić, osnivač kompanije True Consulting iz Zagreba i mr Elvir Kalamperović, vlasnik kompanije „Kalamper“ iz Bara, dok je moderator bio prof. dr Ilija Moric, profesor na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo – Kotor. Nakon panela organizovana je i diskusija sa ciljem informisanja kao i dobijanja sugestija od turističke privrede o planiranim aktivnostima TO Bar u 2020 godini.
Na konferenciji su bili prisutni predstavnici Opštine Bar, Ministarstva održivog razvoja i turzma, LTO-a, turističke privrede, hotelijera, restoratera, turističkih agencija, privatnog smještaja, medija i dr.
Osim navedenog TO Bar je podržala i organizaciju izleta za učenike srednje ekonomsko-ugostiteljske škole koji su se ovog puta upoznali sa turističkim potencijalima sela Godinja, Virpazara i tvrđave Besac.
Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. septembra organizacijom prigodnih manifestacija u čitavom svijetu, a navedeni datum je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. usvojen njen Statut. Svjetski dan turizma obilježava se kako bi se prije svega podigla svijest o značaju turizma i njegovom efektima, kako ekonomskim, tako i sociološkim, kulturnim, političkim i drugim.
       

dvorac kralja nikolebw

Kalendar

Kalendar dešavanja u Opštini Bar

pon uto sri čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29